Erzincan

Nesli tehlike altında olan vaşak, sulama kanalında 2 tilkiyle bu halde bulundu!

13:05 22 Ocak 2023 6 Yorum Var
Nesli tehlike altında olan vaşak, sulama kanalında 2 tilkiyle bu halde bulundu!

Erzincan'ın il merkezine 24 kilometre mesafede yer alan Günbağı köyündeki sulama kanalında nesli tükenme altında olan bir vaşak ve 2 tilki telef olmuş halde bulundu.

Erzincan'da il merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta bulunan Günbağı köyünde ilginç bir olay yaşandı. Köyün etrafından geçen sulama kanalında nesli tükenme tehlikesi altında olan bir vaşak ve 2 tilki telef olmuş halde bulundu.

Erzincan'da sulama kanalında telef olmuş vaşak

'HER YIL ONLARCA YABAN HAYVANI DÜŞÜP TELEF OLUYOR'

Köy muhtarı, etrafı açık sulama kanalının hem yaban hayatı hem de kendi hayvanları için tehlike oluşturduğunu ifade ederek, “Sulama kanalına her yıl onlarca yaban hayvanı düşüp telef oluyor. Etrafının tel örgülerle kapatılması, yaban hayatının geçişişinin sağlanması için kısımlar yapılması talebimizi ilgile mercilere defalarca ilettik. Lakin dikkat alan olmadı. Nesli tükenmekte olan hayvanlar da böylelikle telef oluyor” dedi. 

Erzincan'da sulama kanalında telef olmuş vaşak

Erzincan'da sulama kanalında telef olmuş vaşak

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    kanal kenarını telle kapatınca susayan hayvanlar nasıl su içecek. En doğrusu kanal üzerine basit geçiş yolları oluşturmak
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaban hayvanları suda boğulmaz kolay kolay onda başka bir durum olabilir.
    Cevapla
  • Hurraa!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanların alanlarına çok girdik. Rabbim onları boşuna yaratmadı. Yeter artık rahat bırakın Allah ın yarattığı şu güzel canlıları...
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski telefon direklerinden, kanal boyunca,1-2 km. ara ile,ikisini ek yerlerinden sıkıca bağlayıp karşıya(iki sıra,üzerine yağlı çam kerestesi çakın) uzatsanız hayvanlar o üst geçitleri içgüdüsel olarak kullanır.Kapalı tünel noktalarının ağzına da 14 lük inşaat demirinden 15x15 cm. delikli kafes yerleştirin Kaynakla iki dakikalık iş,yapmak,.Muhtarlar en iş yapıyor.,organize etsinler olayı,sevaptır.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    BUNCA TALEBE RAĞMEN ORADA GÖREVİNİ YAPMAYAN SORUMLULARIN GörevİNden alınması gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.