Erzincan

Yabancı uyruklu 3 kişi cezaevinde Müslüman oldu

14:16 06 Ekim 2023 8 Yorum Var
Yabancı uyruklu 3 kişi cezaevinde Müslüman oldu

Erzincan L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yabancı uyruklu 3 hükümlü Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Erzincan L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle program düzenlendi. L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu manevi rehberlik birimi tarafından yapılan faaliyetler çerçevesinde açılmış olan kurslara katılan 8 hükümlü ve tutuklunun Kur’an-ı Kerim’e geçmesi, 10 hükümlü ve tutuklunun tecvitli Kur’an-ı Kerim öğrenmesi ve 3 hükümlü-tutuklunun İslam dinine geçmesi sebebiyle program düzenlendi. Program Erzincan Cumhuriyet Savcısı Muhammet Tunahan Işık, Erzincan L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürü Abdullah Akgül. Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürü Nilüfer Tunçkılıç, Erzincan L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum 2. Müdürü Mesut Yeşilyurt, Erzincan İl Müftü Yardımcısı Kazım Ural, kurum personelleri, hükümlü ve tutukluların katılımı ile gerçekleşti.

Program, L Tipi Ceza İnfaz Kurumu Manevi Rehberlerinden Hayati Mutlu’nun sunumu ile Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu öğretmeni ve kurumun hükümlü ve tutuklularının oluşturduğu ilahi grubunun söylediği ilahilerle başladı. Kurum Manevi Rehberi Kazım Gün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Erzincan L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürü Abdullah Akgül ve Erzincan İl Müftü Yardımcısı Kazım Ural’ın konuşmaları ile program devam etti.

Kurum müdürü Abdullah Akgül Mevlid, Kandilin anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Kur’an-ı Kerim ve İslam dinine geçen hükümlü ve tutuklulara hayırlara vesile olmasını temenni etti. Kur’an-ı Kerim’e geçen hükümlü ve tutuklulara belgeleri takdim edildi. Müslüman olan 3 yabancı uyruklu hükümlü ve tutuklu için ihtida töreni düzenlendi. Hükümlü ve tutuklular Cumhuriyet Savcısı, Kurum Müdürü, İl Müftü Yardımcısı ve kurum manevi rehberleri şahitlikleri huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslam dinini kabul ettiler ardından belgeleri takdim edilerek Erzincan Cumhuriyet Savcısının konuşmaları ile program sona erdi.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • zafer gülten 6 ay önce Şikayet Et
    ne kadar samimiler acaba,böyle aparsak belki cezamızda indirim olabilir,mahkümlar için genel yada kısmi af çıkmasına etkisi olabilir düşüncesindeler,bi dışarı çıksınlar ne din kalır ne ibadet,aynen suça devam çoğunlukla.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • dr volkan 6 ay önce Şikayet Et
    hafız olanlara iyi ceza indirimi olsun, tecvitli kuran öğrenen huyu suyu düzelenede indirime gidilsin
    Cevapla
  • T.c vatandaşı 6 ay önce Şikayet Et
    Cezalarının hafifletilmesi uygun olabilir bence hele birisi tecvidli öğrenmiş kolay bir şey değildir. Hoşgeldiniz kardeşim yüce ALLAH yolunuzu açık etsin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün Mahkumlara Kur'an'ı Öğretin Serbest Bırakın Allaha ın İzniyle Daha Zarar Gelmez Onlardan??
    Cevapla
  • Konya li 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüm mısın elhamdülillah Müslüm a nım Toplumun din anlayışı namaz varmı Yok oruç varmı yok zekat yok adın ha hasan olmuş ha Hans ne farkeder
    Cevapla
  • hayat 6 ay önce Şikayet Et
    çok fesatsın sana ne
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.