Erzincan

Bu görüntülerin bedeli ağır oldu

09:45 08 Aralık 2023 88 Yorum Var
Bu görüntülerin bedeli ağır oldu

Erzincan'da 19 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi ile 1 ayıyı kaçak avlayıp, çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan 5 kişiye toplam 5 milyon 207 bin 178 TL para cezası kesildi.



Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kolluk kuvvetleri ile birlikte arazide yaptıkları kontroller sırasında 5 avcının kaçak olarak dağ keçisi ve ayı vurduklarını belirledi. Avcıların, 19 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi ve 1 ayıyı vurdukları tespit edildi. Karla kaplı arazide vurdukları dağ keçisi ve ayıyla çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan 5 avcıya toplam 5 milyon 207 bin 178 TL idari para cezası kesildi.

Kolluk kuvvetleri tarafından kaçak avcılık yapan 5 kişi hakkında yasal işlem de başlatıldı. 

YORUMLAR

88 Yorum Var
  • Ettiğinizi bulun. 4 ay önce Şikayet Et
    Zevk için yapılan avcılık yasaklanmalıdır. Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) bir hadisinde bizi şöyle uyarır: “Hiçbir kimse yoktur ki bir serçeyi yahut ondan daha büyük bir canlıyı haksız yere öldürsün de Yüce Allah ona bunun hesabını sormasın!”
    Cevapla
  • Vatansever 4 ay önce Şikayet Et
    Ömveden avcılık mecburiydi açlık çekmemmek için şimdi spor adı altında katliam yapılıyor,balık avı hariç hepsi yasaklansın
    Cevapla
  • yasir 4 ay önce Şikayet Et
    Her türlü avcılık en kısa zamanda yasaklanmalı
    Cevapla
  • kimsesiz 4 ay önce Şikayet Et
    Hepsi katil bana göre , bir canı almanın nesi zevk hala anlamış değilim.
    Cevapla
  • Aaa 4 ay önce Şikayet Et
    Doga dusmanlari avcilik sadece fazla cogalma oldugu zamanlarda insanlara zarar gelecekse izin verilmeli. InshaAllah hakettiginiz cezayi alirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.