Erzurum

DAGF'den basın kartı düzenlemesine destek

16:03 26 Ağustos 2015
DAGF'den basın kartı düzenlemesine destek

DAGF Başkanı Feridun Fazıl Özsoy "Yeni yönetmelik, Anadolu basınına temsilde kucak açılması ve bekleme sürelerinin kısaltılması açısından çok isabetli olmuştur"

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DAGF) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, yeniden düzenlenen sarı basın kartı yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni yönetmeliğin camiaya hayırlı olması temennisinde bulunan Özsoy, değişiklikle basın mensuplarına özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandığını belirtti.

Yapılan düzenlemeyle başvuruların artık online olarak alınabilmesinin de önünün açıldığını anımsatan Özsoy, şöyle devam etti:

"Engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Bilindiği gibi basın kartı olmayan meslektaşlarımız, emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı. Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmadan basın kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır. Bekleme süreleri kadar önemli olan diğer bir konu ise, Basın Kartı Komisyonu'nun yapısının değiştirilerek, daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır. Yeni yönetmelik ile sektörün çeşitli kesimlerinin komisyonda temsilinin sağlandığını görüyoruz. Ayrıca Türkiye'nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin de komisyonda yer almasını ve bu doğrultuda bir ek düzenleme yapılmasını da bekliyoruz. Yapılan bu düzenleme camiamıza hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.