Erzurum

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir:

19:02 11 Eylül 2015
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir:

"Türkiye'yi doğu, batı, kuzey ve güney diye ayrılık haritası içinde tarif etmeye kalkışanlar, böylesi bir ayrılığı hayal edenler, gaflet, delalet ve ihanet içindedirler. Biz aynı ilahi mesajda yüreklerini buluşturan, amentüsü bir olan, vatanı, bayrağı tek bir milletiz"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Milletimizin dayandığı temelleri sarsmak, zedelemek ve yıkmak isteyenler, kardeşi kardeşe düşürmek istiyor. Bu hain senaryo ve sahnelenen oyuna karşı ortak iman ve bunun eseri olan müşterek vicdanla hareket edilmesi gerekiyor" dedi.

Aydemir, yaptığı yazılı açıklamada, milleti ayakta tutan gücün, tüm unsur ve motiflerle ortak iman, şuur, tarih ve vicdan olduğunu belirtti.

Türkiye'de bölücü dış mihrakların, kardeşi kardeşin karşısına dikmek amacıyla hain bir senaryoyu sahnelemek peşinde olduğunu kaydeden Aydemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'yi doğu, batı, kuzey ve güney diye ayrılık haritası içinde tarif etmeye kalkışanlar, böylesi bir ayrılığı hayal edenler, gaflet, delalet ve ihanet içindedirler. Biz aynı ilahi mesajda yüreklerini buluşturan, amentüsü bir olan, vatanı, bayrağı tek bir milletiz. Kurtuluş Savaşı mucizesini Türk'ü, Kürt'ü ve bütün unsurlarıyla dünya tarihine yazdıran bir milletiz. Kurani boyutta ölümüne kardeşiz. Hiçbir hain çaba bu gerçeği değiştiremeyecektir. Hiç kimse bu milletin sağduyusundan şüpheye düşmemelidir. Vatanımızın birliği, bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin dirliği, bu coğrafya evlatlarının ilelebet kardeşlik ufkunda yürümesi adına canlarını feda eden şühedamızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.