Erzurum

Aziziye Tabyası'nda ders başı

13:38 28 Eylül 2015
Aziziye Tabyası'nda ders başı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Ortaokulu öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılına Osmanlı-Rus Savaşı'nda çarpışmalara sahne olan Aziziye Tabyası'nda başladı

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Ortaokulu öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk derslerini tarihi Aziziye Tabyası'nda, "Vatan ve Şehadet" temasıyla yaptı. 

Yaz tatilinin ardından 173 bin 400 öğrencinin yeni eğitim-öğretim yılına "merhaba" dediği Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Ortaokulu öğrencileri, 137 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı cephelerin bulunduğu Top Dağı'na doğru yürüyüşe geçti.

Türk bayraklarıyla 2 kilometre yürüdükten sonra çarpışmalara sahne olan Aziziye Tabyası'na ulaşan 200 öğrenci, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Vatan ve Şehadet" temasıyla ilk dersi işledi. Öğrenciler, daha sonra Aziziye savunmasındaki fedakarlığıyla tarihe geçen Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti.

Okul Müdürü Erdal Karagülle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarda milli şuuru geliştirebilmek ve vatan sevgisini aşılayabilmek adına bu programı gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Bilinçli bir toplum yetiştirmek için çabaladıklarını ifade eden Karagülle, "Çocuklar iyi bir matematikçi, iyi bir fen bilgisi uzmanı olabilir ama önemli olan iyi bir yurttaş olabilmeleri. Biz de onun için çaba harcıyoruz. Biz çocuklarımıza vatan aşkını benimsetebilmek amaçlı burada bulunuyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.