Erzurum

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

18:48 01 Ekim 2015
Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Gazeteci Ahmet Hakan’a yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Halkın gerçekleri öğrenme, haber alma ve bilgi edinme hakkı olan basın özgürlüğüne vurgu yapan Özsoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Bu bağlamda basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basın mensuplarına yönelik saldırılar da halkın haber alma özgürlüğüne yönelik saldırılardır. Meslektaşlarımızın yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle saldırıya uğraması asla kabul edilemez. Evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğrayarak hastanede tedavi altına alınan meslektaşımız Ahmet Hakan’a geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, yakalanan saldırganların adalet önünde hesap vermesinin takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması ve şiddetin önlenmesi hepimizin önceliği olmalıdır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.