Erzurum

Genel seçime doğru

15:12 12 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Erzurum milletvekili adayları Yaptırmış, Deligöz ve Taşkesenlioğlu seçim çalışmalarını sürdürdü

 AK Parti Erzurum milletvekili adayları Ahmet Yaptırmış, Orhan Deligöz ve Zehra Taşkesenlioğlu, kent merkezi ve ilçelerde çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Yaptırmış, seçim çalışmaları kapsamında Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Mahallesi esnafını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Yaptırmış, ruhsatlandırma sorunu nedeniyle inşaatı durdurulan bir konut projesinden ev alanların mağduriyetine ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konudan haberdar olduğunu ve seçim sonrası mağduriyetin giderileceğini söyledi. 

- Ankara'daki terör saldırısı 

Milletvekili adayı Orhan Deligöz de AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. 

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıya değinen Deligöz, saldırının, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik hain bir saldırı olduğunu ifade etti. 

Deligöz, terörün dini, dili ve renginin olmadığını, tek amacının kan dökmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Türkiye 40 yıldır bu tür hain saldırılara maruz kalmış bir ülke. Bütün bu hain saldırılara karşı dimdik ve yıkılmadan ayakta duran bu milleti bu tür terör saldırıları ile sindiremezler. Biz tek vücut olduktan sonra birlik ve bütünlüğümüze yapılan bu saldırılar hedefine ulaşmayacaktır. Hain saldırılarda şehit olan ve hayatını kaybedenlere  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Orhan Deligöz, Diyarbakır-Hani karayolunu kesen bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru Salih Eroğlu'na da rahmet dileyerek ailesine başsağlığı temennisinde bulundu. 

- Seçmenle Kürtçe konuştu 

AK Parti Erzurum milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu ise seçim çalışmalarına Tekman ilçesinde devam etti. 

Tekman'da vatandaşlarla bir araya gelen Taşkesenlioğlu, bölgedeki terör baskısından dert yanan vatandaşlara devletin yanlarında olduğunu, güvenlik güçlerinin teröre yönelik bölgede sıkı tedbirler aldığını söyledi.

Taşkesenlioğlu, "Biz tarihler boyunca bir arada yaşadık, biz et ve tırnak gibiyiz. Bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere karşı nasıl ki kurtuluş savaşında gösterdiğimiz mücadeleyle ders verdiysek, yine beraber durduğumuz sürece aynı dersi verebiliriz" dedi.

Bazı ev ziyaretlerinde vatandaşlarla Kürtçe olarak konuşan Taşkesenlioğlu, bu yolla ev kadınların sorun ve isteklerini dinledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.