Erzurum

Hasta ve yaşlılara oy kullanma kolaylığı sağlandı

14:57 01 Kasım 2015
Hasta ve yaşlılara oy kullanma kolaylığı sağlandı

Erzurum'da 100'ün üzerinde hasta, talepleri üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin sağladığı imkanla oy verme merkezlerine taşınarak oylarını kullandı. 

TBMM 26. Dönem Milletvekili Seçimi için oy kullanma işleminin devam ettiği Türkiye'de, oy kullanmak için sandığa gidemeyecek durumda olan yatalak hasta ve engelliler halk sağlığı müdürlükleri ve sağlık grup başkanlıklarının sağladığı imkanlarla vatandaşlık görevini yerine getirdi. 

Erzurum Halk Sağlığı Müdür Vekili Mesud Fakirullahoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun başlattığı evde sağlık hizmetleri kapsamında, oy kullanma yerine gitmekte güçlük çakan hastalara talepleri halinde yardımcı olduklarını belirtti. 

- Talep 10 kat arttı 

Sundukları hizmete bu seçimde vatandaşların daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Fakirullahoğlu, şunları kaydetti: 

"7 Haziran seçimlerinde Erzurum'da 10 civarında vatandaşın oy kullanmasına yardımcı olmuştuk ancak oy kullanan hasta vatandaşlarımızın sayısı 1 Kasım seçimlerinde oldukça arttı, 100'ün üzerinde hastamızın, oy kullanması için sandıklara taşınmasına yardımcı olduk." 

- Ambulansla oy kullanma yerine taşındı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yürüme güçlüğü çeken 91 yaşındaki Naciye Yeşilbaş, oyunu İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca tahsis edilen ambulans sayesinde kullanabildi.  

TBMM 26. Dönem Milletvekili Seçimi için oy kullanma işleminin devam ettiği Erzincan'da, oy kullanmak için sandığa gidemeyecek durumda olan yatalak hasta ve engelliler ambulans tahsis edildi. 

Fatih Mahallesi'nde ikamet eden ve yürüme güçlüğü çeken 91 yaşındaki Naciye Yeşilbaş da İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından tahsis edilen ambulansla evinden alınarak, oy kullanılacağı okula götürüldü.

Okula geldikten sonra tekerlekli sandalyeyle kayıtlı olduğu sandığın bulunduğu sınıfa kadar götürülen Yeşilbaş, torunun yardımıyla gittiği kabinde oyunu kullandı. 

Yeşilbaş, oyunu verdikten sonra yine ambulansla evine götürüldü. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.