Erzurum

Doğulu ihracatçılar URGE projeleriyle dünyaya açılacak

10:27 11 Kasım 2015
Doğulu ihracatçılar URGE projeleriyle dünyaya açılacak

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projelerinin, dış ticarete katkı sağlayacağını kaydetti. 

Şengel, yaptığı yazılı açıklamada, projelere katılan firmaların sektörle ilgili çalışmalarında daha bilinçli ve sektörel lobi faaliyetlerinde de daha etkin rol aldıklarını ifade etti.

Proje sonunda katılımcıların komşu ülkelerdeki dış ticaret prosedürleri hakkında daha etkin bilgi akışı sağlama yeteneği elde edeceğini belirten Şengel, "Projelerin oluşturacağı etkiyle, bölgemiz ve ülkemizde bu ülkelere yapılan dış ticaretin artışına katkı sağlanacak. Yeni projeler kapsamında seçilen firmalara yönelik ihtiyaç analizi çalışması ve bu analiz çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilecek" ifadelerini kullandı.

Şengel, ihracat konusunda bölgenin iş adamlarının yetkinliklerini artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

 Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalar sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkanlar ve iyi uygulamaları daha iyi okuyacağını ifade eden Şengel, şunları kaydetti:

"Bu amaçla Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere, gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler düzenlenecek. Projelerimiz kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmaları ihracat stratejilerine uygun hale getirilecek. İhracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar alınacak."

Şengel, yeni URGE Projelerinin, Ekonomi Bakanlığı tarafından da onaylandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.