Erzurum

Ekmek teknesi akülü aracıyla engellilere umut oldu

13:41 03 Aralık 2015
Ekmek teknesi akülü aracıyla engellilere umut oldu

YUNUS OKUR - Yürüme engelli ve iki çocuk babası 47 yaşındaki Murat Güvenir, ekmek teknesi olarak kullandığı akülü aracıyla bir taraftan yaz kış demeden kenti dolaşarak limon satıyor, diğer yandan da ihtiyaç sahibi engellilere akülü araç temin etmek için mavi kapak ve atık yağ topluyor. 

Sara hastalığı, yüksek şeker ve tansiyon rahatsızlığı nedeniyle ayaklarını kullanamayan Güvenir'in ailesine bakmak için kış mevsiminde bile Erzurum'un soğuğuna aldırış etmeden akülü arabasıyla cadde cadde, sokak sokak dolaşan azmi, yöre halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.

Güvenir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle yürüyemediğini ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kendisine hediye ettiği akülü aracıyla limon sattığını anlattı. 

Ayaklarını yıllardır kullanamadığını ancak bunu engel olarak görmediğini ifade eden Güvenir, "Akülü arabamla kar kış, yağmur çamur demeden Erzurum'u karış karış dolaşıp, limon satıyorum. Bugüne kadar kimseye muhtaç olmadım. Günde bir kasa limonu bitiriyorum. Günde ortalama 40 lira kazanıyorum" diye konuştu. 

- Diğer engellilere de destek olmaya çalışıyor

Güvenir, boş oturmaktan hoşlanmadığını, engeline rağmen sürekli bir iş peşinde koşturduğunu belirterek, engellilere hayattan kopmamalarını tavsiye etti. 

Akülü aracının, bu noktada büyük fayda sağladığını ve her bedensel engellinin böyle bir araca sahip olmasını arzuladığını ifade eden Güvenir, limon satışı yaparken geri dönüştürülebilir atık toplayarak, buradan elde edeceği gelirle başka engellilere akülü araba almayı hedeflediğini dile getirdi. 

Güvenir, "Engelli arkadaşlarım için atık yağ ve mavi kapak topluyorum. Aracı olmayan engellilerin birer akülü araca kavuşmasını istiyorum" dedi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.