Erzurum

Öğretmenler Türkçe ve matematik öğretmeyi öğrenecek

15:17 07 Aralık 2015
Öğretmenler Türkçe ve matematik öğretmeyi öğrenecek

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünce Türkçe ve matematik öğretmenlerinin öğretme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan "Öğretmen Eğitimi Yoluyla Kurumsal Gelişimin Desteklenmesi" projesi başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, projenin başlaması dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bazı derslerde başarı seviyesinin düşük olduğunu, bunun öğrencilerin yetersizliğinden değil, uygun metotla öğretim yapılmamasından kaynaklandığını ifade etti. 

Bu düşünceden hareketle yabancı dil eğitiminde başlattıkları projenin bir benzerini Türkçe ve matematik dersleri için başlattıklarını dile getiren Arslan, çalışmanın verimli geçmesini diledi. 

- Proje

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) mali desteği ile Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği uygulamaya konulan projeyle il genelinde ortaokullarda görev yapan 120 Türkçe ve matematik öğretmenine yönelik mesleki gelişim eğitimi verilecek.

Eğitimlerde, modern öğretim yöntem ve teknikleri, lider öğretmenlik, eğitime teknoloji entegrasyonu, alternatif ölçme ve değerlendirme araçları, TEOG sınavına yönelik soru hazırlama, öğrencilerde kavram yanılgıları ve çözüm yolları, başarıyı artırma yolları ele alınacak. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.