Erzurum

"Winterfest Erzurum 2015" başladı

13:07 18 Aralık 2015
"Winterfest Erzurum 2015" başladı

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen ve 3 gün sürecek kış festivali "Winterfest Erzurum 2015" başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Winterfest Erzurum 2015" dolayısıyla tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Erzurum'un sadece başarılı spor organizasyonlarıyla değil, kültür, tarih ve sıcaklığıyla iz bırakan bir şehir olduğunu söyledi. 

Kentin çok sayıda tarihi ve doğal güzelliği bulunduğunu belirten Sekmen, şöyle devam etti:

"Biz, Erzurum'a inandık ve güvendik. EYOF (Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali) 2017 Erzurum'a kazandırdık. Erzurum'un bu organizasyonu da başarıyla tamamlayacağını biliyor, bir kez daha tarih yazacağına inanıyorum. Hedefimiz, EYOF organizasyonunu başarıyla tamamlayıp 2022 ve 2026 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmektir. Geçtiğimiz yıl, ilkini yaparak geleneksel hale getirdiğimiz kış festivalin bu yıl ikincisini düzenliyoruz."

Bu festivalle kışa eğlenceli bir merhaba demek isteyen herkesi kente davet ettiklerini, yaptıkları tanıtımlarla festivali ulusal çapta bir organizasyon haline getirmeyi başardıklarını aktaran Sekmen, şunları söyledi:

"Gelecek yıl hedefimiz, kış festivalini uluslararası bir boyuta kavuşturabilmektir. Festival programını hazırlarken hem şehrimizin kış turizm potansiyelini hem de yerel değerlerini tanıtalım istedik. Bir taraftan tanıtım faaliyetlerinin bizleri hedeflerimize ulaştırması mümkün değildir. Dadaşlık bilincini oluşturan, bu hüviyete ruh katan müktesebatımızla ancak geleceğe kararlı adımlarla yürüyebilir, şehrimizi kalkındırabiliriz."

Vali Ahmet Altıparmak da Erzurum'un imkan ve yatırımlarıyla yıldızlaşan bir şehir olduğunu, bu haliyle dünyanın dikkatini çeken bir kış turizmi kenti haline geldiğini ifade etti.

Toplantının ardından Vali Altıparmak, Belediye Başkanı Sekmen ve Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ile Orhan Deligöz, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Yakutiye Kent Meydanı'ndaki buzdan heykel ve resim sergilerini gezdi. Protokol daha sonra atlı kızağa binerek Cumhuriyet Caddesinde kurulan eğlence yerlerini dolaştı.

Festivalde bugün gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün ardından sanatçı Mustafa Sandal konser verecek.

Pazar günü sona erecek festival kapsamında birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.