Erzurum

Anadolu'nun zirvesinde "milli kayakçı" yetişiyor

13:10 21 Aralık 2015
Anadolu'nun zirvesinde "milli kayakçı" yetişiyor

 Türkiye'nin farklı bölgelerinden Erzurum'a gelen genç sporcular, Palandöken Dağı eteğinde, 2 bin 800 rakımda milli kayakçı olabilmek için mücadele etti.

Yaz aylarında Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile futbolcuları ağırlayan Palandöken, uygun nem ve kar imkanlarıyla kış mevsiminde de kış sporlarıyla uğraşanların vazgeçilmez adreslerinden oluyor.

Ülkenin farklı bölgelerinden kente gelen 61 sporcu, Palandöken Dağı'ndaki bir otelin kayak pistinde düzenlenen seçmelerde, milli kayakçı olabilmek için ter döktü.

Büyük çekişmeye sahne olan seçmelerde sporcular, parkuru en kısa sürede bitirip milli takıma seçilebilmek için büyük mücadele verdi.

Zorlu elemelerin sonunda kadın kayak milli takımına, Özlem Çakırcıoğlu, Selin Açıkgöz, Ayşe Durlu, Pelin Lara Tamer, Ece İş ve Buket Çetinkaya seçilirken, erkek kayak milli takımına ise Serdar Deniz, Emre Şimşek, Levent Taş, Ersin Beydüz, Enes Nihat Limon, İbrahim Yıldırım, Halit Seylan, Cenk Üsta, Selim Pasinli ve Can Bostan katılmaya hak kazandı.

 

- Kıyıcı: "Sporcuların yüksek irtifadan kazanımları oluyor"

 

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, yüksek irtifanın sporcuları güçlü bir yapıya kavuşturduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Kıyıcı, milli takım seçmelerini geçen yıl da Erzurum'da yaptıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Seçmeleri Erzurum'da yapmamızın en önemli nedeni, suni kar sistemlerinin bulunmasıdır. Burada pistler hazır olduğu için hemen milli takımımız için ilk elemeleri yapmaya başladık. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen 61 sporcu, milli takıma girmek için yarışıyor. Bunlardan 10 erkek, 6 kadın sporcuyu milli takıma seçeceğiz. Bu sporcularımızı uluslararası organizasyonlara hazırlayıp, bu yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz."

Yüksek irtifanın, insan metabolizmasında bazı fizyolojik etkilere sebep olabileceğini kaydeden Kıyıcı, düşük rakımdan gelip kentte spor yapan kayakçıların kısa süreliğine de olsa yüksek rakımdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Sporcunun yüksek rakıma alışmasıyla bu olumsuzlukların geçtiğini anlatan Fatih Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Sporcuların yüksek irtifadan dolayı kazanımları oluyor. Daha güçlü ve kuvvetli yapıya sahip olabiliyorlar. Sporcularımız bu yüksek irtifaya soğuk havaya alışkın olmaları gerekiyor. Buradaki parkurumuzda en iyi zamanı yakalayan sporcuları milli takıma alacağız. Sporcular zamana karşı yarışıyor. Bu yıl yurt dışında 12 uluslararası yarışma olacak. Milli takıma seçilen sporcularımız oraya giderek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.