Erzurum

Palandöken'in pistleri canlı yayınla internette

11:08 22 Aralık 2015
Palandöken'in pistleri canlı yayınla internette

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'deki bir otel, kurduğu kamera sistemiyle pistlerini internetten canlı yayınlanıyor

İLHAMİ ERKILIÇ - Son yıllarda kış turizmine yapılan yatırımlarla Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Palandöken Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki bir otel, pistlerine kurduğu kamera sistemiyle etkinliklerini internetten canlı yayınlanıyor. 

Kentin kış turizmine katkı sunan kayak merkezindeki bir otel, etkinliklerin tanıtımını sağlamak ve tesislerin güvenliğini artırmak amacıyla kamera sistemi kurdu. Bu sistemle kar kalınlığının 32 santimetreye ulaştığı Palandöken'deki etkinlikler, hem kayıt altına alınmaya hem de internetten canlı yayınlanmaya başlandı. Oteldeki 8 pistte kurulan kameralar, 7 gün 24 saat kayıt yapıyor. 

Sistemin kurulduğu otelin müdür yardımcısı Ömer Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'e artık yabancı misafirlerin de geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: 

"Pistlerin güvenliğini azami ölçüde artırdık. Türkiye'de ışıklandırmalı pist, sadece Palandöken bulunuyor. Onun da ışıklandırma seviyesini uzattık. Şu anda 3 kilometrelik pistlerde yerli ve yabancı misafirler sabah 8'den akşam 8'e kadar kayak yapılabiliyor." 

Akça, pistlere kamera yerleştirildiğini belirterek kayakseverlerin hem kayak yaptıkları pistleri uzaktan da olsa görebilmelerini sağlamayı hem de pist güvenliğini arttırmayı amaçladıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Müşterilerimizin, rezervasyon yaparken 'kar var' veya 'yok' tereddütleri olmayacak. Yenilik yaptığımız pistlerde yaklaşık 400 metre uzunluğunda 'skyline' dediğimiz özel pist yaptık. Bu pistlerde yaptıkları kayaklar, arzu ederlerse kayıt altına alınıyor ve kendilerini izliyorlar. Aynı zamanda bu kayıtları, internet sitesinden istediği yerde yayınlayarak bu anı ölümsüzleştiriyorlar." 

-  Sporcular memnun

Kayak merkezinden canlı yayın uygulamasından memnuniyetini dile getiren milli sporcu Ersin Beydüz, kayıt sistemini kullandığını, bunun birçok faydasını gördüğünü söyledi. Beydüz, şunları kaydetti:

"Başlangıçtan son ana kadar kamera kaydınız alınıyor. Nasıl kaydığınız, nerelerden geçtiğiniz ve en sonunda zamanınız belirleniyor. Her inişte kendimizi geliştirdiğimiz veya geliştiremediğimizi anlıyoruz. Aynı zamanda internet aracılığıyla bunu sevdiklerimize izletebiliyoruz. Bu sistemin olması çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.