Erzurum

Kalp deliği ameliyatsız kapatıldı

18:13 29 Aralık 2015 1 Yorum Var
Kalp deliği ameliyatsız kapatıldı

Erzurum'da 2 yaşındaki M.B'nin kalbindeki delik, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kliniğinde ameliyat yapılmadan "anjiyografi" yöntemiyle kapatıldı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kliniğinde, kalbinde delik bulunan 2 yaşındaki M.B, ameliyat yapılmadan "anjiyografi" yöntemiyle tedavi edildi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle ailesi tarafından Çocuk Kardiyoloji Kliniğine getirilen M.B'nin kalbinde, "üfürüm" denilen kalp deliği saptandı. 

Klinikte yapılan tetkik ve incelemelerin ardından hastanede ameliyat etmeden ilk kez kullanılacak "anjiyografi" yöntemiyle kasıktan girerek kapama işlemi yapılmasına karar verilen küçük çocuğun kalbindeki delik, yaklaşık bir saat süren müdahaleden sonra  başarılı bir şekilde onarıldı.

Çocuk Kardiyoloğu Doç. Dr. Murat Çiftel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kalbinde delik bulunan hastaların tedavisiz bırakıldığında nefes darlığı, morarma, akciğer tansiyonu, kalpte enfeksiyon gibi ciddi sonuçların meydana gelebileceğini belirtti.

Bu tür hastalara teşhis konduktan sonra mümkün olduğunca kısa sürede müdahale edilmesi gerektiğini dile getiren Çiftel, şunları kaydetti:

"Yapılan incelemelerden sonra kalp deliğine açık ameliyat yapılmaksızın 'anjiyografi' yöntemiyle kapatılmasına karar verdik. Bu durumu aile ile paylaştıktan sonra gerekli müdahaleyi yaptık. İşlem 1 saat kadar sürdü ve kasık bölgesinden girilerek açık olan damar dediğimiz cihaz kullanılarak kapatıldı. Hastanın müdahalesi bittikten sonra yapılan kontrol ultrasonunda deliğin tamamen kapandığını ve kalp deliği sorunun giderildiğini gördük. Hastayı ertesi gün taburcu ettik."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • behnam 8 yıl önce Şikayet Et
    göney azerbaijandan hepize salam(marhaba) gönderirem
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.