Erzurum

Erzurum'da 5 bin öğrenciye ücretsiz kayak öğretilecek

16:40 20 Ocak 2016
Erzurum'da 5 bin öğrenciye ücretsiz kayak öğretilecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ildeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 5 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye bu kış sezonunda kayak eğitimi verilecek.

Palandöken Dağı'ndaki "kış okulları" açılış sezonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kenti spor şehri yapma sözlerinin olduğunu hatırlattı.

İlde özellikle kış sporları başta olmak üzere diğer branşlarda da gençleri yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Her tafta 350 öğrenciyi okullarından alıp, kayak öğreteceğiz. Gerek yiyecek gerekse giysileri de belediye olarak biz temin ediyoruz. Gençlerimiz şimdiden kayak öğrenmiş oluyor. 10 saat kayak dersi vereceğiz. Bu vesileyle de kayak sporuna da destek vermiş olacağız. Her hafta farklı 350 öğrenciye bu kayak dersleri verilecek. Gençlerin 'Bizim paramız olmadığı için imkanımız olmadığı için kayak öğrenemedik" deme şansları olmayacak. Yeteneği olan öğrencilerimizden geleceğin usta kayakçılarının çıkacağına inanıyorum."

Konuşmanın ardından bu hafta eğitim alacak 350 öğrenci kayak öğrenmeye çalıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.