Erzurum

Diyaliz hastası, paletli kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı

09:37 21 Ocak 2016
Diyaliz hastası, paletli kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle köyünde mahsur kalan 86 yaşındaki diyaliz hastası, paletli ambulans ve sağlık görevlileri tarafından alınarak şehir merkezindeki hastaneye getirildi.

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Tepsicik köyünde yaşayan Naim Güneş, 112 Acil Servisi arayarak koy yolunun kapalı olması nedeniyle diyalize giremediğini belirterek, yardım istedi. Yardım talebi üzerine 112 acil servis ekibi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yola çıktı.

Paletli kar aracıyla yola çıkan ekip, 1.5 metre kar kalınlığı olan 3 kilometrelik yolu aşarak 2 saate köye ulaştı. Kronik böbrek yetersizliği rahatsızlığı bulunan 86 yaşındaki Güneş'i evinden alan 112 acil servis ekibi, yapılan ilk müdahalenin ardından köyden ayrıldı. Şehir merkezine getirilen hasta, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine yetiştirildi.

Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, 250 paletli ambulans ve 150 snowtrack ambulans ile Erzurum ve ilçelerine hizmet sunduklarını söyledi.

2015 yılında karasal ambulansla 65 bin vak'a taşındığını belirten Vançelik, "Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Ulaştığımız vak'alar yaşamsal öneme sahip olan vak'alar. Sayıya hiç bakmadan kar, tipi yağışın ve şiddetin ne olduğu hiç önem vermeden çalışıyoruz. Her ortamda fedakarca çalışan arkadaşlarım sayesinde köyde, mezrada, dağlık alanlarda bile vatandaşlarımıza devletimizin yardım eli uzanıyor" diye konuştu.

Vançelik, teçhizat anlamında destek veren bakanlığa ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.