Erzurum

AÜ Mühendislik Fakültesi'nden 4 projeye TÜBİTAK desteği

13:17 01 Şubat 2016
AÜ Mühendislik Fakültesi'nden 4 projeye TÜBİTAK desteği

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden 4 akademisyenin projeleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın bilimsel çalışmaların desteği konusunda en önemli kurumların başında geldiğini bildirdi.

TÜBİTAK'ın ülke ve dünyadaki mevcut olan problemleri çözmeye yönelik projeleri desteklediğini belirten Totik, şunları kaydetti:

"Ülkemizin akademik ve bilimsel çalışmalarına yön veren mühendislik fakültelerin arasında ilk sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, fakülte bünyesindeki TÜBİTAK projelerinin sayısını artırarak, sadece ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası çalışmalarda da söz sahibi olması için yoğun çaba harcamaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde ses getiren çalışma ve araştırmalara imza atan fakültemiz, yine önemli bir başarıyı üniversitemize getirdi. TÜBİTAK'ın Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme ve Kariyer Geliştirme Programı kapsamında 2016 yılının ilk döneminde kabul edilen 4 proje fakültemize kazandırdı. 2016 yılının ilk döneminde TÜBİTAK tarafından Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Yaman, Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, Doç. Dr. Okan Tarık Komesli, ve Kariyer Geliştirme Programı kapsamında da Yrd. Doç. Dr. İsmail Solmuş'a teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.