Erzurum

"Kapıdan satışta dolandırıcılığa dikkat"

13:21 12 Şubat 2016
"Kapıdan satışta dolandırıcılığa dikkat"

Tüketici Hak Arama Derneği (THAD) Genel Başkanı Nihat Altay, kapıdan satışta dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesini isteyerek, "Tüketiciler, anlaştıkları fiyattan fazla miktarda borçlu çıkarılıyor. Bu yöntemle dolandırıcılıkta, hakkını aramaktan çekinen yaşlılar ya da kırsal kesimlerdeki insanlar mağdur oluyor" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, THAD Genel Başkanı Altay, Başkan Yardımcısı Ahmet Hancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuzhan Cengiz'i kabul etti.

Altıparmak'a derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Altay, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla gönüllü çalıştıklarını belirtti.

Özellikle kapıdan satışlarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Altay, "Tüketiciler, farklı ikna yöntemleriyle kandırılıyor ve anlaştıkları fiyattan fazla miktarda borçlu çıkarılarak mağdur ediliyor. Bu yöntemle yapılan dolandırıcılık olaylarında, haklarını tam bilmeyen veya hakkını aramaktan çekinen yaşlılar ya da kırsal kesimlerde yaşayan insanlar mağdur oluyor" diye konuştu.

Bazı firmaların "kapıdan satışları artık dolandırıcılık faaliyetine dönüştürdüğünü" anlatan Altay, "Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren birkaç firma tespit ettik. 40 liraya sattıkları bir ürüne, yaşlı veya ev hanımı tüketicileri hedef seçerek, 300 liralık senet imzalatıyorlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daha dikkatli olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Altıparmak da THAD gibi sivil toplum kuruluşlarının, çalışmalarıyla devletin yükünü azalttığını vurguladı.

Vatandaşları mağdur eden veya etmeye çalışan bu tür firmaların üzerine gidileceğini belirten Altıparmak, "Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi açısından radyo, televizyon programları ile ilgili kurumlardaki uzmanlardan bilgi ve görüş alınması uygun olacaktır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.