Erzurum

Tortum'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

17:06 17 Mart 2016
Tortum'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Tortum'da toplanan yardım malzemeleri, Suriye'de zor şartlarda yaşayan Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere tırla yola çıkarıldı.

Tortum Belediyesi ve AK Parti ilçe teşkilatı tarafından organize edilerek halktan toplanan yardımlar, Hükümet Meydanındaki törenin ardından uğurlandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, burada yaptığı konuşmada, iyiliğin insanlık sanatı olduğunu aktararak, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyadaki bütün mazlumlara el uzatan, yardım eden lider ülke olduk. Küresel bir oyun uzun zamandır sergileniyor ama Cumhurbaşkanımız sayesinde bu oyunda başarılı olunamadı. Mevcut sıkıntıların atlatılmasından sonra ülkemiz dünyada daha fazla söz sahibi olan lider bir ülke olacak" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak ise Kurtuluş Savaşı döneminde müslüman ülkelerden yapılan yardımları unutmayarak şimdi yardım sırasının kendilerinde olduğunu aktardı.

Çakmak, mülteci ve Türkmenlere yapılan yardımlara karşı çıkanların bu milletin kültüründen nasibini almamış insanlar olduğunu belirterek, "İnancımız ve kültürümüz, muhtaç olan insanlara yardım etmemizi gerektirir ve Tortum olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devem edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.