Erzurum

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

15:32 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihindeki ve dünya tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek, "Bugün büyük bir anma günüdür, hüzün günü değil" dedi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Erzurum valiliği tarafından gazi ve şehit yakınlarına yemek organize edildi.

Milletin çok büyük badireler atlattığını ifade eden Altıparmak, "Büyük milletlerin büyük düşmanları olur. Biz bu düşmanlıklar karşısında, bu badireler karşısında her zaman dik ve her zaman güçlü olmak zorundayız" dedi.

Altıparmak, Çanakkale zaferini yapanların Osmanlı coğrafyasının her noktasından gelen insanlar olduğuna dikkati çekerek,"Gücü yeten, eli silah tutan bütün insanlarımız oradaydı. Orada bu milletin Müslüman evlatları vardı. Bu millet güçlü, bu millet bu badireler karşısında yılmaz" diye konuştu


- "Terörün her türlüsüne lanet edip karşısında durmalıyız"

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Altıparmak şöyle devam etti:

"Kim olursa olsun hangi gruba, hangi partiye mensup olursa olsun terör karşısında bir duruşumuz olmak zorunda. Terörün her türlüsüne, teröristin her türlüsüne lanet edip onun karşısında lanetle kalmayıp biz buradayız diye kendimizi göstermek zorundayız. İşte bu gün de buradayız. Bunu gösteriyoruz. Zira Cumhuriyetin silahlı kuvvetleri güçlüdür, emniyetimiz güçlüdür irademiz güçlüdür."

- "Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmadığını belirterek, "Bu millet büyük millet. Bu milletin dün şehitleri vardı, bu gün var, yarın da olacak" dedi.

Sekmen, şehit yakınları ve gaziler için kent merkezinde bulunan 2 katlı binayı dernek hizmetlerinde kullanılmak üzere dernek başkanlığına verileceğini kaydetti.

Sekmen, bulunduğu görev içerisinde şehit aile ve yakınlarını ön planda tuttuğunu belirterek, "Şehit ve Gaziler derneği için 2 katlı bir binayı 49 yıllığına vereceğiz. Bakım ve onarımını belediye olarak üstleneceğiz. Eşyasını da donatarak dernek temsilcilerine teslim edeceğiz. Şehitler bu milletin aslı unsurlarıdır. Onlar olmasa bu vatan olmazdı, biz olmazdık. Bu bizim görevimiz" diye konuştu.

Program sonrası Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Recep Akgül de, katkılarından dolayı Sekmen'e teşekkür etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.