Erzurum

"Aile şirketlerinde kurumsallaşma" seminerleri

11:55 24 Mart 2016
"Aile şirketlerinde kurumsallaşma" seminerleri

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen "Anahtar Çözümler" programları kapsamında, bölge illerinde "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma: Ateşten Gömlek" konulu seminerler düzenlendi.

Ajans Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, Erzurum'da düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, işletmelerin gelişmesi, uzun ömürlü olması ve kuşaktan kuşağa geçmesi için kurumsallaşmanın zorunluluğuna dikkat çekti.

Çakal, kurumsallaşamayan şirketlerin ikinci kuşaktan sonra ömrünü tamamladığına dikkat çekerek, "Türkiye’de özellikle aile şirketleri ikinci kuşakta çözülüp dağılmaya başlıyor. Bu şirketlerin sadece yüzde 2’si üçüncü kuşağa geçebiliyor. Aile şirketlerinin devamlılıklarını uzun dönemler sürdürememe nedenleri hemen hemen aynı noktalara ve genel anlamda kurumsallaşamamaya dayanıyor." dedi.

Seminerde, aile şirketlerinin temel özellikleri, avantaj ve dezavantajları, aile şirketlerinde yönetim, birinci kuşağın zorlukları, şirketlerin kurumsallaşamama nedenleri, kurumsallaşma sürecinde liderlik faktörü, başarılı liderlerin temel ve ortak özellikleri konu başlıkları ele alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.