Erzurum

Erzurum'da görevli doktora, "yılın en iyi bilimsel araştırma ödülü"

16:13 04 Nisan 2016
Erzurum'da görevli doktora, "yılın en iyi bilimsel araştırma ödülü"

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Dr. Coşkun Yolaş'ın yaptığı bilimsel araştırmanın, Türk Nöroşirurji Derneğince "yılın en iyi bilimsel araştırma ödülü"ne layık görüldüğü bildirildi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde görev yapan Dr. Yolaş, "Beyin Kanamalarından Sonra Oluşan Kalp Durmalarının Sebebi" konulu araştırması ile Türk Nöroşirurji Derneği'nin "yılın en iyi bilimsel araştırma ödülü"nü almaya hak kazandı.

Yolaş, ödülünü 8-12 Nisan tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenecek Türk Nöroşirurji Derneği 30. Bilimsel Kongresi'nde alacak.

- "Tüm meslektaşlarıma teşvik olacak"

Coşkun Yolaş ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, birincilik ödülünü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırdığı için mutlu olduğunu belirterek, bu ödülünün hastanedeki meslektaşlarına teşvik olacağı ümidini taşıdığını ve bunun devamını da getirmeyi düşündüğünü belirtti.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da eğitim ve araştırmaları her zaman desteklediklerini dile getirdi.

Yolaş'ın başarılı çalışmasının, diğer doktorları da teşvik edeceğini kaydeden Erdoğan, bilimsel araştırma çalışmalarında daha fazla ödül almayı istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.