Erzurum

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

14:09 02 Mayıs 2016
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özsoy, mesajında, 3 Mayıs tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde gazetecilerin hala şiddetle ve engellerle karşılaştığını, birçok gazetecinin öldürüldüğünü ve bir kısmının da hapiste olduğunu kaydetti.

Medya sektöründe tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini aktaran Özsoy, şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğü sadece gazetecilerin serbestliği olarak algılanmamalı. Basın özgürlüğü, gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğüdür ama basın özgürlüğü aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, doğru bilgilendirilmiş ve eleştirel olabilen vatandaşlara sahip bir ülke olabilmemizin garantisi olmalıdır. İleri demokrasiler ancak bu nitelikteki vatandaşlarca yaşatılabilir. Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün kutlandığı bu günde, mevcut mesleki yasaların yeniden gözden geçirilip, mesleki kuruluşlarının da görüşlerinin alınarak düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır."

Özsoy, Dünya Basın Özgürlüğü Gününün, gazetecilerin hem mesleklerini özgürce yapabildikleri hem de ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanması gerektiğini hatırlatarak, "Gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunları ve sorumlulukları vardır. Kamuoyu bilmelidir ki sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız, bayrağımız ve ülkemizin çıkarlarıdır. Günümüz kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.