Erzurum

Erzurum'da polis üniformasıyla dolandırıcılık davası

18:11 15 Haziran 2016
Erzurum'da polis üniformasıyla dolandırıcılık davası

Erzurum'da giydiği resmi polis üniformasıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen sanık hakkında 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya firari sanık Onur Gök firari katılmazken, müşteki Leyla Ö. katıldı.

Müşteki Leyla Ö. ifadesinde, olay nedeniyle herhangi bir kaybının olmadığını ve sadece sanıkla beraber belli bir süre yaşadığını söyledi.

Sanık Gök'ün kendisini polis olarak tanıttığını belirten Leyla Ö, "Nikah işlemlerinde beni oyaladı. En son 3 ay önce polisler kapıya geldi. Emniyete gittiğimde polis olmadığını öğrendim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın savunmasının alınmamış olmasına ve açık adresinin bilinmemesi nedeniyle yakalama emri çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, 11 Mart'ta polis üniformasıyla Yakutiye Halk Pazarındaki telefon alım satımı yapan iş yerine giden sanık Onur Gök'ün, iş yeri sahibi ile 400 liralık cep telefonunu almak için anlaştığı bildirildi. Şüphelinin, kredi kartıyla ödeme yapmak istediği ancak limiti yetmediği için iş yeri sahibine nüfus cüzdanı ve kredi kartını bırakarak telefonla ayrıldığı, ayrıca sanığın kentte polis gibi dolaşarak Leyla Ö. ile 4 ay evli kaldığı ifade edildi.

Şüphelinin "özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" suçu işlediğini kabul ettiği ancak dolandırıcılık suçlamasını reddettiği belirtilen iddianamede, sanığın 2 yıl 4 aydan 8 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.