Erzurum

Pasinler'de TMO açıldı

14:30 13 Ağustos 2016
Pasinler'de TMO açıldı

Pasinler’deki çiftçilerin mahsulünün aracı vasıtasıyla düşük ücretler mukabilinde satılmasını önlemek amacıyla girişimlerde bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ilçeye Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açtırdı.

Ilıcalı, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum’un Pasinler ilçesinde buğday üretimi yapan çiftçilerin "aracı" mağduriyetlerine TMO açtırarak çözüm bulduğunu belirtti.

Çiftçinin aracı vasıtasıyla mahsulünü düşük fiyatlarla satması, hem üretimin durmasına hem de üreticinin emeğinin karşılığını alamamasına sebep olduğu kaydedilen açıklamada, Ilıcalı'nın TMO açılışındaki konuşmasında şu ifadelerine yer verildi:

"Bugün çok anlamlı bir iş için buradayız. TMO burada uzun zamandır bir ofis açmamış, ürünlerin alımı aracıya düşmüş. Durum böyle olunca da üreticimiz emeğinin karşılığını alamaz olmuş. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in Erzurum ziyareti sonrasında, Pasinli bir çiftçi kardeşimiz beni aradı. Mahsullerinin aracıya düştüğünü, buna bir çözüm bulunması gerektiğini talep etti. Bende bakanımızı aradım. Bakanımız TMO Genel Müdürünü arattı bana görüştük. Erzurum’a talimat verildi, bir gün sonra açılmasını rica ettim. Herkes elinden geleni yaptı, 2 bin tonluk bir ofis açıldı burada. Mahsulleriniz sizden doğrudan doğruya alınacak. Aracıyı ortadan kaldırmış olduk. Biz sizler için ne yapsak azdır. Bizler size hizmet etmek için varız."

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açılışı için Pasinler’e giden Ilıcalı’yı, İlçe Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Rahmi Kaya ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.