Erzurum

Erzurum'da "Demokrasi, Milli İrade ve Şehitlerimiz" sergisi

18:14 14 Ağustos 2016
Erzurum'da "Demokrasi, Milli İrade ve Şehitlerimiz" sergisi

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde vatandaşların sokaklara çıkarak gösterdiği direniş ve demokrasi nöbetleri sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından Yakutiye Medresesi'nde açılan "Demokrasi, Milli İrade ve Şehitlerimiz" adlı sergide, darbe girişimi sırasında çekilen, vatandaşların darbeye direniş fotoğrafları sergilendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide ziyaretçilere, Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı da dağıtıldı.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş bazı hainlerin, Türk demokrasisini ve Türk devletini yıkmak, parçalamak girişiminde bulunduğunu hatırlattı.

Darbe girişiminin FETÖ örgütü tarafından başlatıldığını ifade eden Özsoy, şöyle konuştu:

"Ama Türkiye genelinde milletimiz büyük tepki gösterdi. Biz o gece Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun başkanlar konseyi ile toplamak üzere Ağrı'daydık. 74 ilin gazeteciler cemiyeti başkanları Ağrı Valisi Musa Işın'ın yanına giderek 'buradayız ve devletimizin yanındayız' dedik. O gece '3 m' yani millet meclisi, millet ve medya vardı. Millet meclisinde vekillerimiz mecliste dimdik durup, bombalara karşı direndi. Millet kurşunlara karşı göğsünü siper etti. O gece Türkiye medyası üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirdi. Erzurum'da çok güzel nöbetler yapıldı. Her gece sabaha kadar namaz kılınarak, dualar edildi."

- TBMM'de bombalanan salonda da sergiyi açacağız"

Özsoy, halkın gösterdiği tarihi direnişi ölümsüzleştirmek için belirledikleri 50 fotoğraftan sergi açtıklarını belirtti.

"Demokrasi, Milli İrade ve Şehitlerimiz" adı altında açtıkları sergiye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Özsoy, "Salı günü Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) hainlerin bombaladığı salonda sergi açacağız. Demokrasiye sahip çıktığımızı, demokrasinin Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Türk milletini hiçbir hain gücün bölemeyeceğini orada da haykıracağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.