Erzurum

KUDAKA DFD Ağustos-Ekim sonuçları açıklandı

15:27 14 Ekim 2016
KUDAKA DFD Ağustos-Ekim sonuçları açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı Ağustos-Ekim dönemi sonuçları açıklandı.

KUDAKA'dan yapılan açıklamada, amaçlarının DFD mevzuata uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirmeye, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamak olduğu belirtildi.

Programa kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program için 1 milyon lira tutarında bütçe tahsis edilmiş olup, söz konusu bütçe bitene kadar programımıza başvuru yapılabilecektir. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ağustos-Ekim aylarında destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir.

Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında teslim alınan 12 proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş, bunlardan Erzincan Üzümlü Kaymakamlığı Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 'Su Ekonomiye Can Veriyor', Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi 'Kuzeydoğu Anadolu Organik Ürün Sektörünün Gelişim Stratejisi', Erzincan Merkez İlçe Köyler Birliği Başkanlığı 'Erzincan İl Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Eylem Planı' projeleri 70'in üzerinde puan alarak başarılı bulunmuştur. Ajansımızın 80. Yönetim Kurulu toplantısında başarılı bulunan 3 proje Yönetim Kurulu'nun onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulumuz bu projelerin desteklenmesine karar vermiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.