Erzurum

"Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" toplantısı

15:23 20 Ekim 2016
"Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" toplantısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Üyesi Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, bağımlılık türlerinin arttığını belirterek, "Bağımlılık dün tütün, alkol, uyuşturucuydu, şimdi de teknoloji bağımlılığı var." dedi.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyetince "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" konulu toplantı düzenlendi.

Basın Yayın Enformasyon Erzurum İl Müdürü Menduh Nehri toplantıda yaptığı konuşmada, bu eğitimin yedi ayrı bölgede gerçekleştirileceğini belirtti.

Nehri, bağımlılığın aklı devre dışı bıraktığına işaret ederek, "Bundan nasıl kurtuluruz ve bunun haberlerini nasıl yapabiliriz, nasıl daha çok vatanımıza ve insanımıza faydalı olmak için çalışabiliriz, bunları bulmak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Toplantıya, Ağrı'dan, Erzincan'dan, Muş'tan, Kars'tan ve Van'dan katılımcılarımız geldi." bilgisini aktardı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Üyesi Prof. Dr. Bilgili de cemiyetin, 1920'li yıllardan beri bağımlılıkla mücadele çalışmaları yürüttüğünü anlattı.

Bağımlılık çeşitlerinin her geçen gün arttığını belirten Bilgili, şunları kaydetti:

"Bağımlılık dün, tütün, alkol, uyuşturucuydu, şimdi de teknoloji bağımlılığı var. Bundan sonra da acaba karşımıza neler çıkacak? Bunların hepsi birer sorun. Şu anda cep telefonlarıyla elimizde günlerce meşgul olabiliyoruz. Bu da ayrı bir bağımlılık türü. Biz Yeşilay olarak insanlarımızın bu konularda bilgilenmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. İşte bu çerçevede Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile aramızda bir protokol imzaladık. Buraya katılan arkadaşlar, bundan sonra gerçekte neler yapılması gerektiğini öğrenmiş olacaklar."

Yerel ve ulusal yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, çeşitli bağımlılıklar ve bunlarla ilgili haberlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.