Erzurum

Erzurum'da girişimci kadınlara eğitim verilecek

17:35 16 Şubat 2017
Erzurum'da girişimci kadınlara eğitim verilecek

Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle dezavantajlı kadınların istihdamını kolaylaştırmak ve girişimci kadınları teşvik için eğitim verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan, Avrupa Birliği (AB) destekli "Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar Projesi" ile 90 kadına, girişimcilik, tekstil konusunda beceri ve yeterlilik kursları verilecek.

Verilecek eğitimlerin ardından Yakutiye Belediyesi öncülüğünde kadınlara, kendi iş yerlerini kurabilmeleri amacıyla hibe kredi desteği için ücretsiz danışmanlık hizmeti de verilecek.

Kadınlarla buluşan Belediye Başkanı Ali Korkut, dezavantajlı kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

"İş ve üretim alanında kadınların iş yaşamına katılmalarının önünü açmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında, 90 kadına tekstil alanında eğitim verilerek nitelikli hale gelmeleri sağlanacaktır. Girişimcilik ile ilgili eğitim alacaklar. İş kurmayı planlayanlara danışmanlık desteği sağlanacaktır.

Kadının çalışmasıyla ekonomik olarak rahatlayacak ailelerde kendine güvenen ve sosyal güvencesi olan bir anne modeli çocuklar için hem eğitici hem de vizyon geliştirici olacaktır. Belediyemiz ise 2015-2019 stratejik planında kadın istihdamı konusunda hedeflediği sonuçlara ulaşarak kurumsal kapasitesini artıracaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.