Erzurum

Geçici hizmetli kadrosuna yoğun talep

17:10 28 Şubat 2017
Geçici hizmetli kadrosuna yoğun talep

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Erzurum'daki çeşitli kurumlarda istihdam edilmek üzere bin 900 kişilik geçici hizmetli kadrosu için uzun kuyruklar oluştu. Başvuruların ilk gününde 2 bini kişi müracaat ederken, yetkililer 5 gün sürecek başvuru süresi sonunda 8 bin başvuru beklediklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geçici hizmetli kadrosuna alınacak bin 900 kişi, Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü, Müftülük ve il genelindeki çeşitli belediyelerde istihdam edilecek.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluşturan binlerce vatandaş, çeşitli kurumlarda çalışmak üzere başvuru yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Münir Aktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvuruların 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Çalışacak personelin asıl ve yedek listelerden oluşacağını belirten Aktepe, şöyle konuştu:

"Müracaat sayısı çok çok fazla. Dün başlayan başvurularda şimdiye kadar 2 bin civarına ulaştığımızı sanıyorum. 5 gün sürecek başvurularda 8 bin kişinin müracaat edeceğini tahmin ediyorum. Bunlar 6 ay çalışacak. Orman İşletme Müdürlüğüne 250, Müftülüğe 200, Valiliğe 55 kişi, geri kalan sayı personeller ise il genelindeki çeşitli belediyelerde görevlendirilecek. Müftülüğümüz hariç diğer kurumlarda önceliğimiz dezavantajlı insanlarımızın çalıştırılması. 35 yaş ve üzeri olan gruplarda önceliğimiz olacak. Yedek ve asıl listelerden çekilecek kuralarda ismi çıkan insanlarımız 15 Mart günü iş başı yapacak, bu yüzden 5 gün olarak başvuru süresini sınırlandırdık."

Münir Aktepe, işe alınacak personelin güvenlik ve çeşitli araştırmalardan geçeceğini ve başvuruların internet üzerinden de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İş başvurusu yapmaya gelenlerden Yakup Emrecik, Orman Bölge Müdürlüğünde çalışmak üzere başvuru yaptığını söyledi.

Emrecik, "Nasip olursa ayın 8'inde işe başlatacaklar. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sağladığı imkanlarla herkese iş var ama işveren maalesef yok. Burada da baya yoğunluk var çeşitli kurumlarda çalışmak için herkes gibi bende sıramı bekliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.