Erzurum

14 Mart Tıp Bayramı

17:38 13 Mart 2017
14 Mart Tıp Bayramı

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesaj yayımladı.

Azizoğlu, mesajında, sağlık çalışanları ve hekimlerin, insanların sağlığına kavuşması için "Hipokrat Yemini" ederek tüm zorluklara rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle sürdürdüklerini belirtti.

Vatandaşların herhangi bir hastalığa yakalandıklarında tedavilerinin yapılmasında hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının vazgeçilmez bir yeri bulunduğunu aktaran Azizoğlu, "İlimizde sağlık alanında dünya standartlarına göre teçhiz edilmiş hastane ve sağlık kuruluşlarımız bulunmaktadır. Bu kuruluşlarımızda modern tıbbın bütün uygulamalarının yer aldığı sağlık birimleri ile yöremiz insanına yerli ve yabancı herkese ayrım gözetmeksizin en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulmaktadır. Bu anlamlı gün sebebiyle hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının en anlamlı günlerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında sağlıklı hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel hakkı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Ülkemizde sağlık alanında son 15 yılda önemli gelişmeler yaşanmıştır. İnsanların sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için fedakarca çalışan doktorlar, toplumumuzun inandığı her zaman değer verdiği saygın kişilerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmak amacıyla kendini bu kutsal mesleğe adayan kıymetli doktorlarımız, bilim adamlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tıp fakültesi öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.