Erzurum

Erzurum diplomasi akademisi açılıyor

20:54 17 Mart 2017
Erzurum diplomasi akademisi açılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve gençlik kuruluşları tarafından düzenlenecek "İslam Dünyası ve Diplomasi Eğitimi" konulu program bu ay başlayacak.

Açılış dersinin 25 Mart tarihinde başlaması planlanan akademide, lisans ve lisans üstü programlardan 100 kişilik ekip oluşturulacak.

Bu kapsamda "Sınırları Aşacak 100 Genç" hedefiyle ilan edilen programda İslam dünyasının jeopolitik, demografik, sosyo-ekonomik özelliklerinin yanı sıra Türkiye'nin etkin dış politikası, insani diplomasi ve kriz bölgeleri gibi dersler de verilecek.

Programın yöneticiliğini üstlenen Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, bu ve benzeri projelerin Türkiye'nin beşeri sermayesini zenginleştireceğini söyledi.

İslam dünyasının ayağa kalkmasının Türkiye'ye bağlı olduğunu ifade eden İşbilir, şöyle konuştu:

"Bu tür eğitimlerin birinci amacı farkındalık sağlamak, gençlerimize yol açmak, kabiliyetleri destekleyeceğiz. Kabiliyetli ve başarılı gençlerimize omuz verip onları cesaretlendirerek bunu başarmış olacağız. 100 gencimiz üç ay sürecek eğitim boyunca yüzlerce kitap ve makale inceleyerek seminerler alacak. Bu sayede gençlerimiz Türkiye'nin dış politikasını icra eden kurumları daha iyi tanıyacak. Daha sonra da sınırları aşarak kardeşlerimizi ülkelerinde ziyaret edecekler. Burada ülkemize hizmet edecek başarılı insanların çıkacağına inanıyoruz. İnsan yetiştirmek için kararlı bir seferberlik içinde olmalıyız. Sivil Toplum Kuruluşları ve yerel yönetimler insani yatırıma öncelik vermelidir."

Program koordinatörü Muhammed Semran Kızılkaya da bu proje ile yeni kabiliyetlerin keşfedileceğini söyledi.

Kızılkaya, "Biz bu programla Türkiye'nin İslam dünyası politikasını, kriz bölgelerini tanıyacağız. Okumayı seven, yabancı dil öğrenen tüm öğrenci arkadaşlarımızı programa katılmaya davet ediyorum. Türkiye, ümmetin ümidi ve mazlumlarını hamisi. Bu sebeptendir ki bu topraklar, söz söyleyecek gençlerle dolu. Bizlere projede destek veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.