Erzurum

DAP'tan Erzurum'a 3 semt kütüphanesi

16:48 07 Mayıs 2017
DAP'tan Erzurum'a 3 semt kütüphanesi

Erzurum'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Erzurum Müftülüğünce ortaklaşa düzenlenen "DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi" projesi kapsamında, 570 bin lira harcanarak yaptırılan 3 semt kütüphanesinin tamamlandığı bildirildi.

DAP'tan yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, DAP İdaresi ve İl Müftülüğü destekleriyle Palandöken ilçesindeki Selimiye, Palandöken ve Yıldız camileri altında bulunan alanlara 3 semt kütüphanesi kuruldu.

DAP heyetinin hizmete girecek kütüphaneleri incelediği belirtilen açıklamada, söz konusu kütüphanelere akademisyenler tarafından tam not verildiği kaydedildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, ülkenin gelişmesi ve büyümesinin eğitimle mümkün olacağını, kalkınmanın temelinin ise okuma kültürüne dayandığını belirtti.

Açıklamada, Güler'in şu ifadelerine yer verildi:

"Semt kütüphanelerinin pilot uygulamasını Erzurum'da başlattık. Protokol kapsamında Palandöken ilçesinde Selimiye, Palandöken ve Yıldız camilerinin altında bulunan ve kullanılmayan alanlar çocuk ve gençlerin yararlanacağı kütüphaneye dönüştürüldü. Bu uygulamayı bir eko-sistem mantığıyla geliştirmek istiyoruz. Buralar çocuk oyun alanından mutfağına, anneler için bebek emzirme ve uyutma odasından bilgisayar sınıfına kadar, çocukların dama ve satranç oynayabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri sürekli yaşayan canlı kütüphaneler olacak. Toplam 570 bin lira harcanan 3 semt kütüphanesine DAP İdaresi 270, Diyanet İşleri Başkanlığı ise 300 bin Türk lirası kaynak aktardı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.