Erzurum

Öğretmen adayları kırsaldaki çocuklar için gönüllü oldu

18:09 07 Mayıs 2017
Öğretmen adayları kırsaldaki çocuklar için gönüllü oldu

Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı (GHSİM) Yakutiye Gençlik Merkezinin organizasyonuyla bir araya gelen öğretmen adayı üniversiteli gençler, Palandöken ilçesinde kırsalda yaşayan ortaokul öğrencilerine ders veriyor.

Erzurum GHSİM'den yapılan açıklamaya göre, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinin Türkçe, İngilizce, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi öğretmenliği bölümlerinde okuyan yaklaşık 30 gönüllü, kent merkezine uzak olan Palandöken ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerine ağabey ve ablalık yapıyor.

Proje kapsamında, her hafta pazar günü Palandöken ilçesindeki ortaokul öğrencileriyle buluşan gönüllü gençler, 3 saat süreyle hem onlara ders çalıştırıyor hem de beraber geçirdikleri zamanla yüreklerine dokunuyor.

Gençlik Merkezleri Koordinatörü Müdürü Zülküf Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, öğretmen adayı gönüllülere yapmış oldukları duyarlı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bu tür eğitim, kültür ve sportif etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.