Erzurum

Engelliler Haftası

14:04 10 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Vali Seyfettin Azizoğlu, "Engelli vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Devletimizin onlara sosyal hukuk devleti içinde destek olması, bütçesinden gerektiği kadar fon ayırması ve diğer vatandaşlarımız gibi sıkıntı çekmeden yaşamalarını sağlaması hukuk devletinin görevidir." dedi.

Erzurum'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Engelliler Haftası" ve "Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri" yapıldı.

Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleşen programda engelli vatandaşlar tarafından yapılan hat sanatı, ebru, filografi, tablolar ve çok sayıda el sanatının yer aldığı stantlar kuruldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da hayata geçirilen Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri kapsamında öğrenciler yaptıkları materyalleri tanıttı.

Etkinlikte konuşan Erzurum Valisi Azizoğlu, devletin her zaman engelli vatandaşlara destek olduğunu söyledi.

Azizoğlu, devletin bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Engelli vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Devletimizin onlara sosyal hukuk devleti içinde destek olması, bütçesinden gerektiği kadar fon ayırması ve diğer vatandaşlarımız gibi sıkıntı çekmeden yaşamalarını sağlaması hukuk devletinin görevidir. Bunun için de devletimiz gerekli gayreti göstermektedir. Evde bakım ücretlerinin ödenmesi, sağlık çalışmalarının yürütülmesi belediye otobüslerinden yararlanması bunun en somut örneğidir." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş da bakanlık, yerel yönetimler sivil toplum kuruluşlarının engelliler için önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

İl Müdürlüğü tarafından kentte özel bakım merkezlerinin açıldığını dile getiren İlbaş, 282 engellinin burada hizmet aldığını, 7 bin 145 engelliye de evde bakım ücreti verildiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ise "Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri" programının halkı bilgilendiren ve kültürel gösteriler olduğunu söyledi. Yıldız, şöyle konuştu:

"Öğrenmenin ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu göstermesi ve bu kapsamda da farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Hayat boyu katılma ve öğrenme fırsatları adı altında halkı bilgilendiren, teşvik eden, kültürel ve sanatsal gösteriler içeren programların bütünüdür. Bireylerin kendini geliştirmesinde rehabilite eden yönünü fark etmesinde süreçlerin aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir."

Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin bar oyunu gösterisi sonrasında stantları gezen Vali Azizoğlu, öğrencilerle misket oynadı ve topaç çevirdi.

Engelliler tarafından yapılan ürünler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.