Erzurum

"Palandöken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Tırmanışı"

11:24 30 Haziran 2017
"Palandöken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Tırmanışı"

İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Erzurum İl Temsilciliğince düzenlenecek "Palandöken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Tırmanışı" kapsamında, 175 metrekarelik Türk bayrağı, 300 dağcı ve sporcunun yanı sıra vatandaşların da katılacağı bir organizasyon ile Kuzeydoğu Anadolu'nun en yüksek noktası Erzurum'daki Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 metrelik Ejder zirvesinde dalgalanacak.

TDF Erzurum İl Temsilciliği, şehitlerin anısına 15 Temmuz'da "Palandöken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Tırmanışı" programı organize edecek.

Program kapsamında dağcılık, doğa ve diğer spor kulüplerinden oluşan 300 sporcu ile vatandaşlar, 175 metrekarelik Türk bayrağını Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden olan Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 zirvesine taşıyacak.

TDF Erzurum Temsilcisi Erdal Emeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçen yıl 15 Temmuz'da çok büyük ihanetle karşı karşıya kaldığını anımsattı.

-Dev Türk bayrağıyla zirve tırmanışı

Ülkede nefes alan herkesin darbe girişimine tepki gösterdiğini ve millet olarak darbeyi bertaraf ettiğini anlatan Emeç, "Hain darbe girişiminde çok sayıda şehit ve gazimiz oldu. Biz millet olarak darbeye karşı her dönem milli reflekslerimizi ortaya koyuyor ve koymaya devam ediyoruz. Erzurum'da 15 Temmuz'da dev Türk bayrağıyla Palandöken Dağı'na zirve tırmanışı yaparak 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi anacağız." dedi.

Emeç, 15 Temmuz'da 300 dağcı ve sporcuların katılımıyla "Palandöken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Tırmanışı" gerçekleştireceklerini aktardı.

Program kapsamında 15 Temmuz şehitleri için Palandöken Dağı'ndaki oteller bölgesinde 2 bin 200 rakımdan Palandöken 3 bin 200 Ejder Tepesi'ne tırmanış başlatacaklarını ifade eden Emeç, "Büyük şanlı Türk bayrağımızla zirvede olup 15 Temmuz şehitlerimiz anısına orada tören yapacağız. Şehitlerimizin ruhlarına Fatiha suresi okuyarak dualar edeceğiz ve zirve dönüşüyle programımızı tamamlamış olacağız." diye konuştu.

Emeç, 15 Temmuz şehitleri anısına Erzurum'da 175 metrekarelik dev Türk bayrağıyla Palandöken'in Ejder 3 bin 200 zirvesine ilk kez vatandaşlar ile tırmanacaklarını dile getirdi.

-"Bu yıl 175 metrekarelik Türk bayrağıyla zirvede olacağız"

Geçen yıl 15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisi Murat Ellik anısına da tırmanış gerçekleştirdiklerini hatırlatan Emeç, "Türkiye'nin en büyük Türk bayrağıyla 15 Temmuz şehidimiz Murat Ellik anısına yaklaşık 150 metrelik Türk bayrağıyla zirve tırmanışı gerçekleştirmiştik. Bu yıl 175 metrekarelik Türk bayrağıyla zirvede olacağız. Bu faaliyete Erzurum'da bulunan doğa sporları, spor kulüpleri, kamu kurumları ile vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Genelde tırmanış programımızı 300 civarında sporcu ile gerçekleştiriyoruz ama bu programa rekor katılım olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Emeç, Erzurumlu vatandaşları söz konusu organizasyona beklediklerini belirterek, "15 Temmuz'da TDF tarafından ülkemizdeki 15 ayrı dağda 15 Temmuz şehitleri anısına tırmanış gerçekleştirilecek. Biz de aynı gün bölgemize yakın bulunan Süphan ve Kaçkar Dağlarına katılacağız. İlimizde bulunan dağcı ve sporcu arkadaşlarımız da buradaki faaliyetleri icra edecekler." bilgisini aktardı.

Emeç, organizasyonu Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi ve Spor Lisesi'nin desteğiyle yürüttüklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.