Erzurum

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

15:12 13 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Erzurum'da, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği karelerin yer aldığı "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi"ne yoğun ilgi gösteriliyor.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda, AA, Atatürk Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle açılan sergide, 15 Temmuz'da yaşananların yanı sıra kentteki demokrasi mitinglerinden kesitler sunulan fotoğraflar yer alıyor.

AA foto muhabirlerinin Türkiye genelinde çektiği 79, yerel basın mensuplarının da Erzurum'da objektife yansıttığı 40 fotoğrafın bulunduğu sergi, yoğun ilgi görüyor.

Darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin F-16 uçakları tarafından bombalanması sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar, sergiyi gezerken duygu dolu anlar yaşadı.

Baba Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlerin şerefli bir konuma eriştiğini belirterek, "Allah bu yükü omuzlarımıza yükledi. Bu hainliği yapanlar 'Türkiye bizim olacak' sandı. Ancak şunu bilsinler ki şehit astsubay Ömer Halisdemir, oğlum ve diğer şehitlerimiz gökyüzünde isimlerini yazdırıyor." dedi.

Türkiye'nin huzurunu kimsenin bozamayacağını ifade eden Yaşar, "Türk milletini bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. 15 Temmuz Türkiye'mizin yeniden Türkiye olmasını sağladı. İnsanlarımızı ne FETÖ ne PKK ne de yandaşları yolundan çevirebilir. Vatanımız ve bayrağımız olacak ki dinimizi yaşayabilelim. Allah Cumhurbaşkanımızı bu milletin başından eksik etmesin." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş da fotoğrafların kendisine Srebrenitsa katliamını anımsattığını söyledi.

İlbaş, "Bu ümmeti öldürmek isteyenler, 15 Temmuz'da onların dirildiklerini gördü. Her kesimden insanı bir araya toplayacak o manevi ruh, sadece Türkiye'yi değil dünya mazlumlarını diriltebilecek bir ruh olmuştur." ifadelerini kullandı.

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.