Erzurum

"Gönülden Dillere Dillerden Tellere"

18:22 06 Ekim 2017
"Gönülden Dillere Dillerden Tellere"

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi işbirliğiyle "Gönülden Dillere, Dillerden Tellere" adlı konferans ve halk ozanlar dinletisi düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Mavi Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Yazarlar Birliğinin 2018'de 40'ıncı yılını kutlayacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi tanıtım videosunu izlediğinde duygulandığını ifade eden İspirli, "15 Temmuz gecesinde, yönetim kurulu toplanarak, bir karar aldık. Kararımız bizden sonra gelecek kuşağa örnek olsun diye 'Destanları milletler yazar, tiyatroları ise sadece kişiler yazar' dedik. Bu destan milletindir. 15 Temmuz gecesi, Çanakkale, Aziziye Tabyalarında kazınılan zaferlerini unutturmayan ve bize hatırlatan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, Eğitimci-Yazar Mehmet Kaplan "Çanakkale Zaferi" ve Eğitimci-Yazar Kemal Dokuz "Kut-ül Amare Zaferi" adlı konferanslar yapıldı.

Program, Aşık Erol Çoşkunoğlu ve Aşık Kevseri'nin dinletilerinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.