Erzurum

Polislerden "İletişim yoluyla dolandırıcılık" yöntemine broşörlü önlem

20:18 29 Kasım 2017
Polislerden "İletişim yoluyla dolandırıcılık" yöntemine broşörlü önlem

Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde artan "İletişim yoluyla dolandırıcılık" olaylarına karşı vatandaşları uyararak broşür dağıttı, esnaf muhtarları bilgilendirdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" olaylarında son zamanlarda sıkça rastlanıldığı belirtilerek, dolandırıcıların "korkutma" , "panikletme" ve sindirme yöntemlerini uygulayıp vatandaşları mağdur ettiği ifade edildi.

Toplumun her kesiminden değişik yaş ve mesleğe sahip her düzeydeki eğitim seviyesinden vatandaşın, söz konusu dolandırıcılık yöntemiyle mağdur edildiği aktarılan açıklamada, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların yoğun olduğu alış veriş merkezleri, camiler, kıraathaneler, hastaneler, toplu ulaşım araçları ve bankalarda dolandırıcılık olaylarıyla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtılarak esnaf ve muhtarlara konular hakkında bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.

Telefonla arayarak kendini savcı, polis veya asker olarak tanıtanlara itibar edilememesi gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendini 'hakim, 'savcı', 'polis' veya 'asker' olarak tanıtıp 'darbe mensupları ve terör örgütü üyelerince adınıza hat çıkartılarak adınız darbeye karıştı', 'darbe listesinde adınız var' veya 'banka hesaplarınız terör örgütleri tarafından kullanılmakta' gibi kurgular üzerinden operasyon yapılacağı veya 'adınıza bankadan kredi çekilmiş', 'para ödülü veya hediye kazandınız' gibi çeşitli bahanelerle vatandaşımızdan para veya altın talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesi gerekiyor.

Böyle bir arama ile karşılaşıldığında vatandaşlarımız derhal görüşmeyi sonlandırıp durumu 155 Polis İmdat Hattına bildirilmeleri hatırlatıldı. Hiç bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya altın talep etmeyeceği ve vatandaşlarımıza bu tür kişilere itibar etmemeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.