Erzurum

KUDAKA Genel Sekreteri Demirdöğen:

16:38 25 Aralık 2017
KUDAKA Genel Sekreteri Demirdöğen:

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, "2017 yılı boyunca yerel kapasitenin artırılması, üretimin geliştirilmesi ve güdümlü proje desteği kapsamında 58 projeye 10 milyon 587 bin 620 lira kaynak aktarılmıştır." dedi.

Demirdöğen, Erzurum'daki bir otelde düzenlenen "KUDAKA 2017 Yılı Ajans Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı"nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bu yıl araştırma, raporlama, bölge tanıtımı, iş birliği olanaklarının geliştirilmesi ile bölge kaynaklarını harekete geçirecek mali ve teknik destek programlarının uygulaması faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Demirdöğen, ajansın, uyguladığı mali ve teknik destekler, strateji geliştirme, uyulama ve koordinasyon faaliyetleri ile bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda kalkınmasında önemli lokomotiflerden biri haline geldiğini ifade etti.

Demirdöğen, KUDAKA'nın bu yıl yaptığı mali destek programlarına ilişkin şu bilgileri aktardı:

"2017 yılında ajansın teklif çağrısına çıktığı üç ayrı mali destek programının hazırlık çalışmaları yürütülmüştür. 7 milyon lira turizm ve üretimin geliştirilmesi, 4 milyon lira sosyal altyapının ve turizm altyapısının geliştirilmesi, 3 milyon lira yerel kapasitenin geliştirilmesi olmak üzere mali destek programlarının toplam bütçesi 14 milyon liradır. 2017 yılında 3 güdümlü proje fikri için mutabakat ve ön çalışmalar yapılmıştır. Kalkınma Bakanlığınca başarılı bulunan Erzincan 'Güneşle Gelen Güç' projesinin sözleşmesi imzalanmıştır. Erzurum'dan 14, Erzincan'dan 8 ve Bayburt'tan 3 proje olmak üzere toplamda 25 proje başvurusu alınmış ve 11 proje başarılı bulunarak desteklenmiştir."

Demirdöğen, teknik destek programı kapsamında Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta yaptıkları toplantılar ile yatırımcılara bilgilendirme ve danışmanlık desteği sağladıklarını da dile getirdi.

Aynı program çerçevesinde Erzurum'da 129, Erzincan'da 53, ve Bayburt'ta 7 başvuru alarak Kalkınma Bakanlığına ilettiklerini anlatan Demirdöğen, şu ifadeleri kullandı:

"Ajansımız ve Kalkınma Bankası iş birliğiyle Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta yatırım yapmayı planlayan yatırımcılar için potansiyel yatırım alanları araştırması çalışmaları hazırlanmıştır. Erzurum organize besi bölgesi fizibilite raporu ve siyah üzüm sektör analizi ve cimin üzümü fizibilite raporu hazırlanarak yatırımcıların hizmetine sunulmuştur. 2017 yılı boyunca yerel kapasitenin artırılması, üretimin geliştirilmesi ve güdümlü proje desteği kapsamında 58 projeye 10 milyon 587 bin 620 lira kaynak aktarılmıştır."

Demirdöğen, bölge potansiyelinin tanıtımı için yurt içinde ve yurt dışında fuarlar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.