Erzurum

Yeni yıla doğru

14:34 31 Aralık 2017
Yeni yıla doğru

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, Türkiye'nin "zirve" şehirlerinden biri olan Erzurum'da, kentin gelişim ve değişimi için 2017 yılında örnek proje ve yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin, bütçesinin yüzde 64'ünü kalkınmaya yönelik yatırımlar için kullanarak Türkiye'de bu alanda lider olduğunu aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Geride bıraktığımız 2017'yi dolu dolu geçirerek, ekonomik, iktisadi, eğitim, sağlık, turizm, sosyal, çevresel, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda hayata geçen yatırımlarla kentimizi yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalıştık. Turizm ve kalkınma odaklı yaptığımız hamle yatırımlarla binde eksi 22,3 olan göç verisini, binde eksi 12.2 seviyesine çektik. Erzurum artık göç veren değil göç alan bir şehir haline geldi. Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezinde yaptığımız çalışmalarla 26 bin olan yerli ve yabancı turist sayısını 112 bin 923'e çıkardık."

Sekmen, Erzurum'u 2018’de de dev ve mega projelerle kalkındırmaya devam edeceklerini belirterek, 2018'in İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.