Erzurum

Zeytin Dalı Harekatı

15:21 23 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği Şube Başkanı Müfit Bayraktar, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, "Ordumuz mazlumların kadın, erkek ve çocukların kurtarılması için ülkemize yakın sınır ötesindeki zarar verici terör faaliyetlerini durdurmak amacıyla sınır ötesi operasyona girmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, şube binasında yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgedeki terör oluşumlarının yok edilmesine yönelik olduğunu ve Kamu-Sen olarak hükümetin aldığı bu kararı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Yapılan bu operasyonun önemli olduğuna vurgu yapan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Allah ordumuzu muzaffer ve muvaffak eylesin. Ülkemiz ve geleceğimiz açısından 21. yüzyıla Türk mührünü vurmak amacıyla hükümetin aldığı bu kararın her zaman yanında olacağız. Çünkü Türkiye Kamu-Sen'in ana ilkesi bu olup ülkemiz uğruna yapılacak en ufak harekette, Nene Hatun gibi gerek balta gerekse sopalarla mücadelelere bizler de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır ve cepheye gitmeye varıncaya kadar hazır olduğumuzu ifade ediyoruz."

Bayraktar, Türkiye'nin bir çok mazlum insana kapısını açtığını anımsatarak, "Ortadoğu'daki bu ateşi söndürmek ancak ve ancak Türk ordusu ve milleti sayesinde olacaktır. Bu kararlarından dolayı başta Cumhurbaşkanım Recep Tayip Erdoğan'a ve hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu küçümsenecek bir operasyon değildir ve ülkemizi de yakından ilgilendiriyor. Ortadoğu'da yapılacak yeni bir şekillenmenin önünü kesmek, emperyalizmi önlemek ve ülkemizdeki terör örgütlerini yok etmek amacıyla bu operasyonlar yapılıyor. Bu aynı zamanda sınırımızın doğusuna kadar uzanan emperyalist güçlerin perde arkasındaki oyunları bozmamıza vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Diyanet-Sen üyesi Eyüp Aslan, şehitler ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan asker için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Operasyona destek veren Büro-Sen üyeleri de Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu önünde Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı'nı okudu ve dua etti.

Öte yandan kent genelindeki esnaflar dükkanlarına astıkları Türk bayraklarıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.