Erzurum

Mahalle muhtarları "Zeytin Dalı Harekatı" için gönüllü oldu

16:17 26 Ocak 2018
Mahalle muhtarları "Zeytin Dalı Harekatı" için gönüllü oldu

Erzurum ve Erzincan'daki bazı mahalle muhtarları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Erzurum Muhtarlar Derneği üyesi yaklaşık 30 mahalle muhtarı, ellerinde Türk bayrakları ve askere gitmek için yazdıkları dilekçelerle Erzurum Asker Alma Bölge Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki muhtarlarla Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak istediklerini söyledi.

Silah altına alınmak için dilekçe hazırladıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Mülki İslam'ın kilit şehri Erzurum'da Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde vatanımız, bayrağımız, toprağımız için gözümüzü kırpmadan canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu göstermek için bugün resmi dilekçelerimizle başvurularımızı yapıyoruz. Bütün şer odakları şunu bilsinler ki ölmek için hazırız, kuyruktayız ve yarışıyoruz. Rabb'im yeter ki o şehadet şerbetini bize nasip etsin. Şunu unutmasınlar ölüm için çoluğunu, çocuğunu, yerini, mekanını terk edip koşa koşa ölüme giden başka bir millet yoktur. Türkiye Cumhuriyetinin 78 milyonluk ordusuyla biz de canımızı feda etmeye hazırız."

Korkmaz, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktiflerini beklediklerini aktararak "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bize vereceği emirleri yerine getirmeye hazırız. Bugün bunu göstermek için buradayız." dedi.

Mahalle muhtarları daha sonra yetkilileriyle görüşerek cephede Türk askerinin yanında yer almak için yazdıkları dilekçeleri şubeye teslim etti.

- Erzincan

Erzincan'da da bazı köy ve mahalle muhtarları, Askerlik Şube Başkanlığına giderek Zeytin Dalı Harekatı'nda gönüllü görev almak için dilekçe verdi.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Oğuz Tekcan, dilekçelerini teslim ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak Afrin'deki harekatta Mehmetçik'in yanında olmak istediklerini belirtti.

Harekatta şehit olanlara rahmet, gazilere sağlık dileyen Tekcan, şunları kaydetti:

"Dünya görsün ki Türk milletinin siyasi görüşü ne olursa olsun biz savaşta devletimizin ve askerimizin yanındayız. TSK'nin bizlere vereceği her türlü göreve hazır olduğumuzun, seve seve bu vatan için canımızı vereceğimizin bilinmesini isteriz. Yüce Mevlam bu harekatta kahraman Türk ordumuzu muzaffer eylesin. Allah askerimize güç ve kuvvet versin, tüm dualarımız onlarla."

Muhtarlar, dilekçelerini verdikten sonra askerlik şubesinden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.