Erzurum

Zeytin Dalı Harekatı

18:31 12 Åžubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Türkiye, tarihi arka planının yanı sıra üç kıtaya götürdüğü merhamet ve adaletiyle bütün İslam ülkelerinin liderliğini yapmış ülkedir. Bizler inancımızın gereği olarak bütün coğrafyada yaşanan zulümleri görmezden gelemeyiz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Aşkale Abdullah Gül Tesisleri'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, halkın arasında olmanın kendisine büyük keyif verdiğini söyledi.

Yönetime geldiği andan itibaren Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesindeki çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini anlatan Çomaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her geçen yıl yeni gelişmeler kaydederek dünya üniversiteleri arasındaki yerini alacak olan üniversitemizin amacının sadece klasik eğitim yapmak ve diploma vermek olmadığını, daha büyük hedeflerimizin olduğunu belirtmek isterim. Ortaya koyduğumuz bu vizyon ile eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında yeni sistemler geliştirerek yolumuza devam ediyoruz."

- Zeytin Dalı Harekatı

Rektör Çomaklı, Zeytin Dalı Harekatına da değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir ülkemizin güneyinde devam eden olaylara kayıtsız kalamayız. Türkiye, tarihi arka planının yanı sıra üç kıtaya götürdüğü merhamet ve adaletiyle bütün İslam ülkelerinin liderliğini yapmış ülkedir. Bizler inancımızın gereği olarak bütün coğrafyada yaşanan zulümleri görmezden gelemeyiz. Devletimizin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar destekliyoruz. Üniversite olarak devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrinde olduğumuzu senato kararı ile deklare ettik."

Konuşmasının ardından katılımcıların soruları yanıtlayan Çomaklı, bir soru üzerine, üniversitelerinin iş dünyası, sanayi sektörü ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin tüm hızıyla devam ettiğini ayrıca Ziraat Fakültesi yöneticilerinin ilçe ilçe, köy köy gezerek çiftçileri bilinçlendirdiğini söyledi.

Toplantıya, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.