Erzurum

Kars'taki Mert Aydın davası

12:03 01 Mart 2018
Kars'taki Mert Aydın davası

Kars'ta, 4 yıl önce alıkoyduğu 9 yaşındaki Mert Aydın'ı cinsel istismarda bulunup öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 36 yıl hapse çarptırılan sanık Aykut Balk'a yerel mahkemece verilen ceza Yargıtay tarafından onandı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Mert Aydın'a yönelik eyleminden dolayı "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 21 yıl ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Aykut Balk'a verilen cezanın temyiz incelemesi Yargıtay tarafından yapıldı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce yapılan inceleme sonucu, yerel mahkemenin Balk hakkında kurduğu hükmün oybirliği ile onanması kararlaştırıldı.

- Olay

Kars İstasyon Mahallesi'ndeki bir evde oturan ve 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine yemek götürdükten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın bulunması için ailesince polis merkezine kayıp ihbarında bulunulmuştu.

Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

Balk'a Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.