Erzurum

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

13:57 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Azizoğlu, mesajında, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu için tarihin seyrini değiştiren şehitlerin azmi ve karalığıyla, Çanakkale Destanı'nın ortaya çıktığını belirtti.

Şehitlerin torunlarının aynı azim ve kararlılıkla 15 Temmuz'da, Afrin'de ve her yerde mücadele ettiğini aktaran Azizoğlu, şunları kayedetti:

"Ülkemizin ve insanlığın huzuru ve barışı için mücadele veren kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşatarak, yeniden milli bir direnişle, kahramanlık destanını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu itibarla, tarihin akışı içerisinde, bu azim ve kararlılık ilelebet devam edecektir. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar büyük bir özveriyle yanlarında olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir."

Azizoğlu, "vatan ebedi şan ve şeref bulsun’" diyerek can veren şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık ve mutluluk dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.