Erzurum

ETSO'dan KOBİ'lere 22,5 milyon liralık "Nefes Kredisi"

15:34 11 Nisan 2018
ETSO'dan KOBİ'lere 22,5 milyon liralık "Nefes Kredisi"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF), oda ve borsalar ile 6 bankayla yaptığı iş birliği sonucu hayata geçen Nefes Kredisi kapsamında, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyesi KOBİ'ler, toplam 22 milyon 500 bin lira kredi kullanabilecek.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 2017'de düşük faiz oranlarıyla KOBİ'lerin istifadesine sunulan Nefes Kredisi'nin, bu yıl 18 aya uzatılan vade ile oda ve borsa üyesi firmalara anlaşmalı bankalar aracılığıyla verilmeye başlandığı hatırlatıldı.

Nefes Kredisi kullanmak isteyen Erzurum'daki KOBİ'lerin ETSO'nun 1 milyon lira katkısına karşılık 15 milyon lira, TOBB'un 500 bin lira katkısına karşılık 7 milyon 500 bin lira olmak üzere toplamda 22 milyon 500 bin lira kredi kullanabileceğinin aktarıldığı açıklamada, KOBİ'lerin ETSO'dan aldıkları belgelerle krediden faydalanabilecekleri belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Nefes Kredisi ile TOBB'un oda ve borsaların elindeki kaynaklarını üyelerinin kullanımına açtığını kaydetti.

ETSO olarak imkanları ölçüsünde Nefes Kredisi'ne destek vermeye çalıştıklarını aktaran Yücelik, şöyle devam etti:

"Bankalar, üyelerimize katkımızın 15 katı kadar kredi desteği veriyor. Geçen yıl 8 buçuk milyon lira kullandırılan Nefes Kredisi bu yıl odamızın katkısıyla toplam 22 milyon 500 bin lira olarak kullandırılacak. Bunun yanı sıra teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ'lere yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. Odamız bünyesinde 10 yıldan bu yana hizmet veren KGF, kredi tutarının yüzde 85'ine hazine destekli kefalet sağlıyor. KGF, Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonuçlandırıyor. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış oluyor. Ayrıca, Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.