Erzurum

Toprağa düşen her fidan için bir fidan diktiler

15:15 17 Nisan 2018
Toprağa düşen her fidan için bir fidan diktiler

Erzurum'da bir araya gelen bir grup, Anadolu Gençlik Derneğince (AGD) Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla ülke genelinde yürütülen "Toprağa düşen her fidan için siz de bir fidan dikin" projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi.

AGD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde yürüttükleri proje kapsamında AGD Erzurum Şubesi organizesinde bir araya gelen 7'den 70'e onlarca Erzurumlu, kentteki Paşapınarı mevkisinde fidanları toprakla buluşturdu.

"AGD MGV Hatıra Ormanı" ismi verilen dikim alanındaki etkinliğe, ortaokul öğrencileri de katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AGD Erzurum Şube Başkanı Celal Alğan, Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin vatan evladını rahmetle andıklarını ifade etti.

Alğan, Çanakkale cephesindeki direniş ve toprak savunmasının sadece bir savaş olmadığını aktararak, "Bu savunma bir inanç ve duruşun tezahürüdür. Emperyalizmin İslam coğrafyasını işgal etme planlarına karşı kazanılan Çanakkale Zaferi biz gençlerin önünde duran ve tarih bilinci anlamında farkındalığımızı artıran tarihi vakadır." ifadelerini kullandı.

- "Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur"

"Tarih direnip şehit düşenlere de dilenip zelil düşenlere de tanıktır" diyen Alğan, şunları kaydetti:

"AGD mensupları olarak Çanakkale Deniz Zaferi'nin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlemekte ve bizim gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret göstermekteyiz. İslam Peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed'in bir hadisinde aktarılan 'Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur' sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken sözdür. Bu bağlamda efendimizin sözünü düstur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı ile tarih bilincini ön plana çıkararak bu etkinliği gerçekleştirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.